Har du sett reklam på tv om att du får ett riktigt bra erbjudande om du signar upp dig på ett casino på nätet? Spelreklamen återfinns i de flesta medier, men på alla platser är det inte tillåtet att göra reklam och nu tar Lotteriinspektionen i med hårdhandskarna.

Spelbolag bonus är något som det lockas friskt med i medierna och det får Lotteriinspektionen att kavla upp ärmarna. Ett domslut som fattades av Högsta Förvaltningsdomstolen den 18 oktober 2017 fastställdes det nämligen att marknadsföring av utländska spelsajter är förbjudet i Sverige, men det struntar många oseriösa aktörer i. Dagens Media kan därför rapportera hur Lotteriinspektionen nu har börjat skicka ut vad man kallar för ”förelägganden om överlägganden av viten” och än så länge har man hunnit skickat ut hela 39 sådana. Men vad innebär detta för dig som spelsugen konsument? Egentligen inget alls då det är mediet som förmedlat reklamen som åker på vitet om ett sådan erläggs, men som konsument kan det vara bra att veta vilka regler som det finns att förhålla sig till rörande just spelreklamen. Denna kan man läsa lista på Lotteriinspektionens sida. Likaså kan det vara bra att hålla koll på vilka medier som berörs och varför. Beroende på vilka spelbolag som drabbas av försämrad reklam i svenska medier så kan bonuserbjudanden som ges komma att förändras – antingen till det positiv eller till det negativa beroende på ur man ser det.

Så får du bäst bonus

Med bakgrund av den allt striktare regleringen av spelreklam föreslås nu att man ska varningsmärka spelreklamen, precis som man gör med både tobak och alkohol. Detta är dessutom något som redan är verklighet i Storbritannien, vilket bland annat Dagens Nyheter skriver om. Om detta skulle bli verklighet skulle tv-reklamerna till exempel följas av en banderoll med varningar om spelandets baksida med mera på sig, något som kanske får spelbolagen att backa med den formen av reklam. Så hur ska de då locka spelare kan undras? Med bonusar såklart. De bästa bonusarna på betting och spel får du som konsument via nätet och där kan du dessutom hitta bonuserbjudandena före alla andra – långt innan reklamen på tv rullas ut. Allt som du behöver göra för att få tillgång till bra information tidigare är att börja följa en sajt som handlar just om spel och bonus, så får du all information om roliga erbjudanden före alla andra.