För den riktigt spelintresserade personen är vintern en perfekt årstid. Äntligen är det ok att sitta inne hela dagarna och spela spel istället för att vara ute och hitta på saker. På sommaren anses det ofta konstigt om man vill sitta inomhus och spela en dag då solen skiner. För oss spelintresserade spelar det dock mindre roll vad det är för väder. Vill man spela så vill man spela.

Självklart finns det spel och lekar som är perfekta att utöva på sommaren också. Till exempel kubb eller schack, modell större. De flesta spel spelas dock på datorn idag och har man en laptop, surfplatta eller Smartphone så kan man självklart spela sina favoritspel även utomhus och kombinera spelandet med fint sommarväder. Allt från roliga slot-spel som starburst till spännande och actionfyllda spel som Counter Strike kan man spela online. Oavsett om man vill spela om pengar eller är ute efter kombinationen av socialt umgänge och spänning så finns det asså massvis med bra och roliga alternativ på nätet.

”Svenska Counter-strikelaget Ninjas in pyjamas, NiP, vann i helgen en stor internationell tävling i Peking. Nu rankas laget som världens bästa och lagets strateg heter Dennis ”walle” Wallenberg, 19 år och bördig från Överkalix. – Det är sjukt stort att vinna över kineserna. Det är första gången någon slår dem på hemmaplan, säger Dennis Wallenberg till NSD.

Counterstrike, eller CS som det ofta benämns, är med sina 40 miljoner utövare världens mest spelade dataspel. Bara i Sverige spelar 200 000 ungdomar regelbundet.”