Lagom till att företaget Hasbro firar 80 år med sitt kära spel Monopol passar de på att göra en stor kampanj av det hela där de går ut med att de har gömt riktiga sedlar i 300 spel.

2543826-ett-sallskapsspelNär det kommer till spel och spelglädje så är det något som bara ökar med tiden. Detta då vi lever allt stressigare liv men även för att vi med teknikens hjälp aldrig är långt ifrån ett spel då vi kan spela online. Det här med att det är kittlande med tur och skicklighet, som vi skrivit mer om här, är även något som får många att kavla upp armarna för att visa att det handlar om stor tur. Men, känner man inte för att spela online men samtidigt vill få en kittlande upplevelse bör man köpa ett Monopolspel – om man befinner sig i Frankrike.

Blåser liv i mångas drömmar

Vad företaget Hasbro gjort är att de frågade människor vad de skulle vilja se och vad de önskade sig. Svaret på frågan blev enhälligt att de skulle vilja spela monopol med riktiga pengar. Nu har företaget slagit verklighet i saken och i de 120 000 nyproducerade spelen som kommer släppas i Frankrike kommer 300 av dessa innehålla riktiga sedlar.

  • 69 spel kommer rymma 150 euro
  • 10 av spelen kommer man att finna 300
  • i ett av spelen kommer man kamma hem en riktig storvinst i form av 20 000 euro, vilket är ungefär 180 000 kronor.

Detta har fått en otrolig spridning och många jämför detta med Kalle och chokladfabriken där man kunde finna en gyllene biljett till chokladfabriken. Dock är det kanske lite roligare att vara den som kammar hem paketet med 20 000 euro i. Men om man tänker att man ska vara smart genom att försöka väga paketen eller se om det är någon skillnad mellan dem så hugger man i sten. Detta då det varken är något tyngd eller längdskillnad.

Från att ha varit ett spel som uppkom i och med börskraschen 1929 och skapades för att kritisera kapitalismen har spelet nu spridits till hela världen och är ett mycket populärt spel.