Det är inte bara ämnen som koffein, nikotin, kokain m.m. som är beroende framkallande. Även saker som de flesta förknippar med sånt som är kul, som spel, mat och sex, kan skapa beroende. Det här börjar uppmärksammas mer och mer, t.ex. när det gäller spel. Idag finns det behandlings program mot spel beroende på en del platser i Sverige.
Det är inte många som tänker att de är beroende när de sitter och hoppas på att håva in feta casino bonusar, men det kan vara ett beroende. En första varnings signal brukar vara att tiden bara flyger förbi. Det är lätt hänt över huvud taget när man sitter vid datorn att sånt händer, men ibland blir det extremt och fyra timmar kan flyga bort som ingenting.

Det är alltså lätt att bli hooked på spel. Extra lätt är det om man spelar på internet, för då sitter man nästan alltid ensam vid datorn och har ingen som kan säga till en att sluta spela. Eller om man bor med någon så kan ju den personen säga till, men ofta får han eller hon då höra att ”du fattar ändå inte vad det handlar om”. Vilket han eller hon oftast inte gör, för gjorde personen det så skulle han/hon sitta och spela också. Det är som i sketchen där Björn Gustafsson spelar World of Warcraft. Han tycker inte att nåt av skämten som har dragits om spelet är roliga, för de bygger på fel fakta uppgifter. Han förklarar och säger: ”Ett svärd kan aldrig ha level. Det kan ha required level, men det kan aldrig ha level.” Så är det när man spelar, man sugs in och tycker inte ens att det är roligt att det finns de som inte fattar.