Poker är i särklass det absolut största Internetspelet man kan finna idag, ovanför spel så som roulette online eller slots. Miljoner människor från hela världen samlas i pokerrum på Internet för att försöka vinna de potter som det spelas om. Poker är dessutom ett av de Internet spel som man kan bli bättre på genom att lära sig grunder och strategier samtidigt som varje giv ger en erfarenheter. Poker är i grund och botten ett skicklighetsspel. Det bygger på att man kan spekulera i sina vinstchanser utifrån de kort man har tilldelats. En annan viktig egenskap är också att kunna läsa sina motståndares spelstil, då har man lättare att avslöja när man har bättre kort än sina motståndare.

Som nybörjare är det vikigast att först lära sig grundreglerna för poker. Dessa grundregler gäller på alla pokersidor på nätet och är en förutsättning för att kunna spela. Poker är ett lätt spel att lära sig så alla kan lära sig spela poker. Däremot krävs det lite mer för att även vinna på poker. Det finns gott om information på Internet som hjälper en att förstå strategier och spelbeteenden. Denna information är bra att känna till när man går in i ett pokerspel. Man kan aldrig läsa sig till att bli en duktig pokerspelare utan det är endast erfarenheter och att man analyserar sina spel som kommer leda en till framgång och de större vinsterna.

Pokerrum hittar man på de flesta Internetkasinona eller på de renodlade pokersidorna som enbart erbjuder poker till sina spelare. Efter att man har laddat hem en programvara och registrerat sig har man på många pokersidor möjlighet att testa sina färdigheter genom att spela med låtsaspengar eller delta i någon av de fria turneringarna, så kallade freerolls, som många pokersidor erbjuder. När man känner sig säker med sitt spel är det dags att börja sätta in pengar för de riktiga vinsterna. I samband med den första insättningen får man ofta en bonus, vilket kan flerdubbla kassan.