spelbricka för bingo Det klassiska spelet bingo kommer i många olika tappningar och former. Spelet har inte lika gamla anor som exempelvis poker och spelet har bara funnits att spela i Sverige sedan 60-talet. Spelet vart dock populärt och idag finns det ett flertal bingohallar runt om i Sverige, även de olika formerna har på senare tid kommit att bli väldigt populära, för både yngre och äldre. Bingo har länge varit ett spel som har lockat många äldre och den nådde sin topp på 1900-talets slut när Bingolott gjorde succé i tv-rutan. Leif ”Loket” Olsson är idag en symbol för både lotteri och bingo. Med hans klingande Göteborgsmål fick vi följa honom i nästan 10 år innan han klev ner från tronen, för att göra ett inhopp 2004 och sedan för gott avsluta sin karriär som programledare för bingolotto.

Bingospel idag

Som tidigare nämnt så finns bingospel i många olika former och just tv-program som bingolotto är bara en av dessa. Bingo finns fysiskt i bingohallar runt om i Sverige, det finns lite mer originella bingospel som ”Tutbingo”, en form av drive-in bingo där man tutar vid vinst. Men den största av alla bingoformer är nätbingo som spelas online, enligt Bingosidan.com så finns där ett sort utbud av bingohallar online. För den som söker ett bingospel som passar en själv så finns det även praktiska recensioner som berättar mer om de olika bingosidorna.

Inte bara ett spel

Bingo har länge fungerat som ett sätt att samla in pengar för olika ungdomsförbund och sportföreningar, det har inte varit helt ovanligt att ungdomar har sålt lotter och bingospel för att tunga ut förbundens kassa. Det är både intäkter från sålda lotter och många gånger vinstpengar som går tillbaka till idrotten, en viktig del i ungdomarnas aktiviteter.